Blog


 

Interviu Nail-Trainer Intern - Roxana Stangaciu

6.01.2016
Va invitam sa faceti cunostinta cu nail-trainerul nostru intern, Roxana Stangaciu!
Roxana se afla in permanenta in cadrul Saloanelor Magic, asigurandu-se  ca toti nail-artistii nostri, ating cele mai inalte standarde!
 In cele ce urmeaza, veti afla cum puteti transforma un hobby, intr-o cariera de succes si, bineinteles, veti descoperi numeroase sfaturi de manichiura, direct de la specialista noastra!

Saloanele Magic: Draga noastra, povesteste-ne cum a inceput pasiunea ta pentru nail-art? Cand erai mica, pictai unghiutele papusilor, visand sa devii nail-trainer, sau ai descoperit aceasta pasiune pe parcurs?
Roxana Stangaciu: Conteaza foarte mult sa fii omul potrivit, la locul potrivit, in momentul potrivit si sa ai langa tine oameni de calitate! In urma cu 8 ani, am urmat un curs de Mani-Pedi-Tehnician Unghii False, in urma insistentelor familei si prietenelor, carora le faceam unghiutele mereu, cu mare drag! Iubeam sa le aplic lacul de unghii si sa le pictez cate un model micut! Mama avea o prietena in domeniu care imi aducea foarte multe oje si era inzestrata cu multa rabdare, invatandu-ma  pas cu pas cum sa desenez  o  floricica sau diferite alte modele la moda, in acea vreme. Le memoram cu entuziasm pe toate, urmand sa le pun in practica pe prietenele mele. Imi placea sa desenez modele unice, sa creez ceva NOU de fiecare data! In cadrul cursului de manichiura, am intalnit doar oameni de calitate, chiar si o profesoara de exceptie care, intre timp, mi-a devenit prietena si colega!  Este unul din oamenii care m-au ajutat si mi-au aratat ca pot si mai mult! 
Dupa numeroase cursuri, m-am angajat la Saloanele Magic, care, pe vremea respectiva erau doar doua la numar si unde am cunoscut, din nou, oameni minunati, cu mult talent si cu o pofta imensa de munca, un colectiv perfect si un loc in care nu pot spune niciodata "ma duc la serviciu", ci  "ma duc acasa"!
S.M.: Cum decurge o zi obisnuita  la locul de munca?
R.S.:  Sa va povestesc! Este minunat! Am un program foarte bine stabilit cu fetele! Le selectez in functie de nivelul lor, de reclamatii si  de tehnica la care ele au lipsuri! Cel mai des ma intalnesc cu fetele nou angajate,  pentru a le aduce la acelasi nivel cu celelalte, iar cu fetele vechi, ma intalnesc pentru a le invata tehnici si tendinte noi! Locul nostru de intalnire este Academia de Frumusete, din cadrul Salonului din Drumul Taberei. Atmosfera din sala de curs este  una foarte relaxata, iar relatia cu fetele este foarte deschisa, pentru a putea comunica usor!

S.M.: Care este stilul de manichiura pe care il preferi pentru tine? De asemenea, ce recomanzi clientelor noastre: unghiutele micute si practice sau unghiile lungi si sofisticate?
R.S.: Lungi sau scurte, cu oja sau fara, un singur lucru este clar: unghiile sunt cartea ta de vizita: spun multe despre tine. Ca si in cazul machiajului, manichiura nu trebuie sa fie stridenta, trebuie sa se potriveasca stilului si personalitatii tale! Se numesc unghii  ingrijite si cele cu cuticulele taiate, pilite uniform, cu lac incolor peste. Eu, personal, prefer unghiutele lungi si sofisticate!

S.M.: Cat de des ar trebui sa mearga o femeie la manichiura si pedichiura?
R.S.: Toate suntem ocupate, insa aspectul unghiutelor nu trebuie neglijat, sub nicio forma! In cazul manichiurii clasice, timpul de rezistenta este de circa o saptamana. O pedichiura are aspect ingrijit circa 2-3 saptamani, o manichiura cu oja semipermanenta  2 saptamani,iar o intretinere la unghii false se efectueaza la circa 3-4 saptamani, in functie de ritmul de crestere al unghiutelor.

S.M.: Multe cliente se feresc de unghiutele cu gel sau de manichiura cu oja semipermanenta, din frica de a nu-si degrada unghiutele! Ce parere ai despre acest lucru si ce le recomanzi?
R.S.: Atata vreme cat unghiutele false sunt de cea mai buna calitate si sunt aplicate corect, nu ai de ce sa te temi. Trebuie doar sa te informezi despre cum se intretin adecvat si la ce interval de timp trebuie sa le reinnoiesti. Este adevarat ca acestea nu protejeaza unghia, insa, sub nicio forma, ele nu o ataca! In cazul ojei semipermanente, aceasta nu degradeaza unghiutele, atata timp cat este indepartata corect. Acest tip de manichiura este chiar recomandat  femeilor cu unghiute casante, deoarece le intareste, protejandu-le astfel.

S.M.: Care sunt tendintele in manichiura pentru anul 2016?
R.S.: In cadrul tendintelor accesibile, regasim tonurile de nude, care se potrivesc  atat unghiutelor scurte, cat si celor lungi, atat pentru o zi la birou, cat si pentru o petrecere sofisticata. Este o nuanta clasica, cu care nu ai cum sa dai gres!
Auriul si nuantele metalice sunt recomandate pentru  petrecerile incendiare! Rosul, de la cel mai aprins, pana la cel mai inchis si nuantele de Marsala pentru doamnele fashioniste, indraznete! Negrul, pentru un aspect sofisticat si nelipsita manichiura frantuzeasca, in diferite forme, de la clasicul french in linie dreapta, smile la "v" si cel in valuri, alaturi de populara manichiura semiluna!

S.M.: Alege un cuvant care sa te descrie perfect!
R.S.: Un singur cuvant ma descrie complet, atat spiritual, cat si fizic.  Acela este: "OM"!!