Blog


 

Interviu Hair-Trainer intern - Raluca Balan

28.08.2015
Daca v-ati intrebat vreodata cine se afla in spatele tuturor coafurilor perfecte, marca MAGIC, aveti acum ocazia sa faceti cunostinta cu hair-trainerul nostru intern, Raluca Balan.
Bineinteles ca nu este singura "responsabila" de acest lucru. Avem cei mai talentati si pasionati hair-stylisti, iar Raluca este intotdeauna in "spatele lor", dezvoltandu-le creativitatea si punandu-i la curent cu toate noutatile din domeniu, prin traininguri individuale.

Saloanele Magic: Draga noastra, iti multumim tare mult ca ai acceptat provocarea de a raspunde acestui interviu!
Cum ai ajuns sa practici aceasta meserie? Care a fost momentul in care ai realizat ca dragostea pentru par se poate impleti asa frumos cu o cariera de succes?

Raluca Balan: Inceputurile mi le amintesc de fiecare data cu placere. Ca fiecare hair-stylist, am inceput modest, dar cu o pofta imensa de cunoastere. Primul Salon Magic a fost cel din Otopeni, in a carui valtoare m-am aflat, avand sute, chiar mii de cliente. Asta inseamna sute de caractere, sute de dorinte, sute de zambete, sute de povesti, in care cuvintele "Multumesc, ma simt extraordinar!", mi-au dat aripi sa continui si sa ma perfectionez. Pot spune ca am calatorit in cariera, alaturi de fiecare coafura, tunsoare, nuanta reusita si nu in ultimul rand de placerea si bucuria fiecarei cliente, de reintoarcerea la mine. A fost o simbioza perfecta intre mine si doamnele in al caror par mi-am pus personalitatea si semnatura.

S.M.: De cati ani lucrezi in cadrul saloanelor Magic?
R.B.: Pot spune ca am asistat la nasterea Saloanelor Magic, inca de acum 8 ani. Am fost acolo de cand era inca in fasa. Impreuna am invatat sa mergem, sa spunem primele cuvinte si sa ne facem mari. Cu primul salon deschis, cel din Otopeni, am invatat sa ascultam si sa daruim. Cu urmatoarele, am vrut sa impartasim ceea ce am invatat, iar rezultatele nu s-au lasat asteptate. Alte sute si mii de doamne multumite. Spun cu mandrie ca am crescut impreuna!

S.M.: Poveste-ne cum au fost inceputurile tale in calitate de trainer? Ce sentiment ai sa poti impartasi celor din jur minunatele tale cunostinte de hair-style?
R.B.: Inceputurile mele de trainer au fost pe cand nu realizam ca de fapt asta fac. Colegii m-au impins spre aceasta meserie, prin dorinta lor de a ne sfatui cand considerau ca este necesar. Sentimentul? Este unic! Fiecare reusita a colegilor mei este o recunostinta a muncii lor, chiar daca in asta intra si faptul ca ne vedem regulat la cursuri si seminarii si mentinem un contact permanent.

S.M.: Cum se mentine un trainer pe primele pozitii?
R.B.: Pe primele pozitii ne plaseaza si ne mentin clientele noastre. Ele sunt juriul care nu are cum sa greseasca. Seriozitatea si placerea cu care eu si echipa mea de hair-stylisti plecam la drum, cu fiecare doamna care se lasa pe mana noastra, sunt definitorii. Relatia clienta - hair-stylist si trainer este ca un tot unitar. Fara o doamna multumita, un creator de frumos (cum imi place sa imi numesc colegii) si eu, nu ar fi posibil sa ne aflam pe primele pozitii. Daruirea mea, alaturi de cea a colegilor mei, incununate de multumirea si bucuria celor care ne trec pragul, ne fac sa fim printre cei din fata.

S.M.: Deja stim ca iubesti ceea ce faci si ca pui foarte mult suflet in fiecare creatie. Daca ar fi sa alegi o culoare, o tunsoare si o coafura preferata, care ar fi?
R.B.: Este dificil si aproape imposibil sa aleg una din cele trei fara a interactiona cu modelul. In urma personalitatii, fizionomiei si dorintei lui, se fac astfel de alegeri. Dar ca sa va raspund concret, imi plac tunsorile clasice, corect executate, carora nu le mai trebuie o foarte mare atentie. Cele care ofera volum si miscare parului. Aramiul este una dintre culorile mele preferate, cat si suvitele fashion color.

S.M.: Care a fost cea mai mare provocare pe care a trebuit sa o infrunti, in materie de hair-style?
R.B.: Provocarile sunt motivatiile creatiei. Eu, personal, nu le percep asa, deoarece fiecare provocare incerc sa o transform in succes, de cele mai multe ori, capatand forma, culoarea si expresivitatea pe care o solicit.

S.M.: Care sunt cele mai solicitate look-uri din ultima perioada?
R.B.: Trendul ombre a fost pe departe vedeta anului. Trecerea brusca de la o nuanta de par inchisa, la una mult mai deschisa.

S.M.: Ce parere ai despre acest trend?
R.B.: Popularitatea acestui trend se datoreaza multitudiunii de vedete care l-au adoptat. Mi-a placut, insa acum prefer varianta babylights (suvite mai subtile).

S.M.: Care este ritualul tau de ingrijire a parului si ce sfat de hair-style ne poti oferi?
R.B.: Ritualul meu de ingrijire a parului este sustinut de produsele profesionale concepute special pentru ingrijirea parului, ceea ce va indrum si pe voi sa folositi!