Blog


 

Epilarea definitiva IPL - disponibila in cadrul Saloanelor Magic!

23.06.2015
In cadrul Saloanelor Magic, va puteti bucura si de servicii de epilare definitiva!
Imaginati-va ca daca alegeti aceasta tehnica, nu va mai fi necesar sa va radeti sau sa va epilati cu ceara. In timp, veti putea scapa de parul nedorit pentru totdeauna!
In randurile urmatoare, va vom oferi toate informatiile de care aveti nevoie inainte de a va hotari asupra acestei proceduri.
Principiul de functionare al IPL consta in transformarea energiei luminoase in energie termica; lumina intens pulsata transporta o cantitate mare de energie prin piele pana la nivelul unei tinte, care in situatia epilarii este reprezentata de pigmentul firului de par. Prin descarcarea intensa de energie la nivelul firului de par, acesta este distrus si este impiedicata cresterea lui.
Cu cat firul este mai negru si pielea este mai alba, cu atat rezultatele sunt mai bune.

Ce masuri pre/post sedinta de epilare trebuie luate pentru ca sedinta sa aiba rezultatul dorit?
• Laserul are ca si obiectiv pigmentul din firele de par si din piele. Deci, este important sa nu aveti nicun fel de bronz- fie ca acesta este natural sau artificial. Daca sunteti bronzata, ar trebui sa asteptati cel putin 2 saptamani dupa ultima expunere la razele UV, pana cand nu mai exista niciun fel de activitate la nivelul melaninei Este de retinut ca acest fapt trebuie luat in calcul strict din motive economice si nu din cauze medicale/tehnice: cu cat pielea dumneavoastra este mai putin bronzata, cu atat mai multa putere putem aplica cand folosim laserul, ceea ce face tratamentul mult mai eficient.
• Inainte de fiecare sedinta este necesar sa va radeti cu lama, indiferent de cat par aveti in acel moment (aparatul trebuie sa vada firul de par si pentru asta e necesar sa fie crescut 1mm-2mm). Dupa o saptamana de la procedura, parul incepe sa cada.
• Trebuie sa evitati sa aplicati in zona ce va fi tratata parfum, deodorant sau orice alta substanta potential iritanta, atat inainte cat si imediat dupa tratament. Toate aceste masuri vor reduce riscul reactiilor adverse.
• Nu folositi ceara, penseta, epilatorul sau electroliza pe suprafata ce urmeaza a fi tratata, cu cel putin 3 saptamani inainte de consultatie/sedinta, sau in timpul tratamentului.

Cate sedinte sunt necesare pentru a scapa de parul nedorit?
Circa 6 sedinte (in afara acestor 6 sedinte, se mai efectueaza circa 2-3 sedinte de intretinere/ an). Numarul sedintelor variaza de la caz la caz (in functie de culoarea pielii, a firului de par).
Parul creste in cicluri si aceasta crestere este influentata de mai multi factori, cum ar fi: greutatea corporala, varsta, metabolismul, diferitele medicatii cat si activitatea hormonala si psihologica. Dupa fiecare tratament, cantitatea de par cat si grosimea acestuia se vor reduce, si in cele din urma, progresiv, tot parul va disparea.
Zona fetei este mai complicata datorita naturii parului. Deoarece parul deschis la culoare are mai putina melanina, este de asemenea mai greu de indepartat.

Care sunt contraindicatiile acestei proceduri?
Exista si cateva contraindicatii pentru aceasta procedura: - evitati aceste interventii daca sunteti insarcinata; nu se cunosc efectele IPL asupra sarcinii - consumul unor medicamente fotosensibilizante (antibiotice, antidepresive, anxiolitice, antiinflamatorii, steroizi) - utilizarea de Izotretinoin sau Alfa Hidroxi Acizi in ultimele sase saptamani - hipersensibilitate la Hydroquinona - antecedente de cicatrizare defectuoasa cicatrici keloide - infectii ale pielii inclusiv herpes simplex - semne sau leziuni ale pielii care urmeaza a fi tratata, nevii (semnele de pe piele) trebuie protejati - boli fotosensibile: ex. lupus eritematos - tatuaje in zona care va fi tratata.

Posibile complicatii ale epilarii IPL
Sunt posibile complicatii ale procedurii cum ar fi: prurit (in timpul tratamentului), durere usoara, discomfort, senzatie de arsura, edem, roseata sau chiar arsuri ale pielii, care apar ca zone rosii, inflamate, eventual cu flictene. Zonele cu flictene mici pot fi tratate prin aplicarea zilnica de unguent cu antibiotice. Infectiile sunt posibile dar extrem de putin probabile, asa cum sunt si formarea de cruste, cicatrici sau modificari de pigmentare (hipo- sau hiperpigmentarea).

La ce sa te astepti in timpul tratamentului?
Dupa prima sedinta de indepartare a parului cu lumina intens pulsata, pielea dumneavoastra poate fi usor rosie si iritata (asemanatoare arsurilor solare). Aceste simptome (reactii) dispar de regula in 24 de ore. Aceste reactii pot fi ameliorate cu comprese reci sau creme pentru arsuri solare.
Pentru indepartarea parului este recomandat ca in timpul tratamentului sa fie facuta o pauza intre sedinte , cuprinsa intre 4 si 8 saptamani.

Postprocedura
Suprafata tratata este foarte delicata si trebuie ingrijta.
Dupa tratament zona este curatata cu ser fiziologic si apoi este aplicata o crema speciala, dupa care va puteti intoarce la activitatile zilnice.
Pentru zonele tratate care vor fi expuse direct la soare este nevoie sa folositi o crema cu factor de protectie solara SPF 80, aplicata la interval de cel putin 2-3 ore.
Pot fi folosite comprese cu gheata pentru a ameliora inflamatia sau senzatia de discomfort.
Uneori pot sa apara puncte negre pe suprafata tratata. Acestea sunt fire de par distruse care vor cadea dupa prima, sau a doua saptamana de la tratament. Acesta nu este un semn de regenerare a parului.
Pielea care a fost tratata, ar trebui ingrijita cu delicatete si in urmatoarele 4-5 zile. Astfel puteti preveni orice iritatie. Evitati frecarea sau exfolierea suprafetei tratate pentru 24 ore.

In ce salon Magic este disponibila epilarea IPL?
Epilarea IPL este disponibila exclusiv in cadrul Salonului Magic Drumul Taberei. Adresa salonului este: http://www.saloanelemagic.ro/contact/drumultaberei.

Ce aparat IPL folosim?
Folosim aparat IPL Kuantum.

Care sunt costurile acestei proceduri?
Preturile le gasiti pe site-ul nostru. Sunt exprimare per sedinta: http://www.saloanelemagic.ro/servicii_si_preturi/epilare_definitiva.
Este necesara o programare inainte, sunand la numarul de telefon: *9870 sau 021.9870, tasta 7.
De asemenea, puteti descarca fisa de client si o puteti completa, prezentand-o la prima dumneavoastra sedinta!


Va asteptam sa luptam impreuna impotriva parului nedorit!

Pentru neclaritati cu privire la aceasta procedura, nu ezitati sa ne contactati pe email: marketing@saloanelemagic.ro sau telefonic: *9870 sau 021.9870.